Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlı mantarlı havuç

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı mantarlı havuç



ZEYTİNYAĞLI MANTARLI HAVUÇ



Malzemeler:
- 1/2 kg havuç,
- 2 adet kuru soğan,
- 2 çorba kaşığı pirinç,
- 15 adet mantar,
- 1 tatlı kaşığı toz şeker,
- Tuz,
- 8-10 dal maydanoz,
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı:
Yağı tencerede kızdırın Temizleyip, yuvarlak doğradığınız havuçları ve halka doğradığınız soğanları kavurun Mantarları yıkayıp dörde bölün Tencereye ilave edin 1 çay bardağı sıcak su ilave edin Pirinçleri yıkayıp tenceredeki harcın üzerine serpin Toz şeker ve tuzunu ilave edin Suyunu çekip pişinceye kadar pişirin Servis tabağına alıp, maydanozla süsleyip soğuyunca servis yapınAfiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla