Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlı Portakallı Kereviz

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Portakallı Kereviz



MALZEMELER
1 kilo sıkmalık portakal
1 kilo kereviz
1 çay fincanı zeytinyağı
Az miktarda tuz
Yarım limon

HAZIRLANIŞI
Kerevizlerin sapları ayrılır Gövde kısmının kabukları soyulup yarım limon sıkılmış suya halka halka doğranır Diğer tarafta 1 kilo portakalın suyu sıkılır Doğranan kerevizler bu suda yağ da ilave edilerek 20-25 dakika pişirilir Ateşi söndürmeden 5 dakika önce kereviz yaprakları ince ince doğranarak kerevizlerin üzerine garnitür amaçlı serpiştirilir Yemeğimiz hazırdır

Alıntı Yaparak Cevapla