Konu
:
Turşu kavurması
Yalnız Mesajı Göster
Turşu kavurması
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Turşu kavurması
MALZEMELER
1kg fasulye turşusu
5 diş sarımsak
3 adet soğan
tuz
½ su bardağı sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
Bir tencereye turşuları koyun ve üzerine bir litre su ilave edin
Hafif ateşte pişmeye bırakın
Turşular yumuşayıncaya kadar pişirin
Daha sonra bir süzgece dökün ve süzmesini bekleyin
Soğuyan tursu iki elle suyu iyice çıkıncaya kadar sıkılır
Ne kadar kuru olursa kavurma o kadar güzel olur
Soğanları ince kıyın, sarımsakları ezin ve bir tencereye yarım bardak sıvı yağ ile birlikte soğan ve sarımsakları ekleyin
Hepsini beraber kavurun
Soğanlar pembeleşince turşular eklenir ve ağır ateşte karıştırarak kavurun
Arzuya göre tuz ve pul biber eklenebilir
Not: Bu bir Karadeniz özellikle Trabzon ve Rize yemeğidir
AFİYET OLSUN
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul