Yalnız Mesajı Göster

Soya etli sebzeli güveç

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soya etli sebzeli güveç



MALZEMELER
500 gr Soya eti (ılık su içinde en az 20 dakika bekletilmiş)
2 adet kuru soğan, ince dilimlenmiş
2 adet mantar, ince dilimlenmiş
1 adet domates, doğranmış
1 adet sivri biber, dilimlenmiş
1 adet havuç, ince dilimlenmiş ve haşlanmış
1 adet kabak, ince dilimlenmiş ve haşlanmış
1,5 yemek kaşığı soya baharı
1 yemek kaşığı soya yağı
2 kahve fincanı kaşar peyniri
1/2 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Soğan hariç tüm sebzeleri, soya eti, soya baharı ve tuzla birlikte iyice harmanlayıp, güvece alın En üste soğanları yerleştirin 1 kaşık soya yağını her tarafına eşit gelecek şekilde güvece dökün Önceden ısıttığınız fırında 30 dakika 200 °C'de pişirin Güveci fırından alıp üzerine kaşar rendesini serpiştirin, peynir eriyip kızarıncaya kadar tekrar fırınlayın ve sıcak olarak servis yapın

AFİYET OLSUN!

Alıntı Yaparak Cevapla