Konu
:
Sirkeli patates püresi
Yalnız Mesajı Göster
Sirkeli patates püresi
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sirkeli patates püresi
MALZEMELER
1,2 kg patates
20 diş sarmısak
120 gr margarin
2 tatlı kaşığı un
2-3 tatlı kaşığı çiğ krema
1 su bardağı süt
karabiber
tuz
süt
2 tatlı kaşığı kıyılmış fesleğen
HAZIRLANIŞI
Sarmısakları kabuklarını soymadan sütle beraber kaynatın
Bir an ateşte tutarak karıştırın sonra soğuyana kadar bekleyin
Sarmısakları soyun
Patatesleri yıkadıktan sonra buharda pişirin
Suyunu süzün ve soğumadan soyun
Margarini yarısını eritini sarmısakları da ekleyin ağzını kapaarak yaklaşık 10 dakika kısık ateşte pişirin
Sarmısaklar kızarmaya başlayınca yağdan çıkarın
Aynı yağa un dökün ve topaklanmadan kavurun
Kıvamına gelince yavaş yavaş sütü ekleyin
Yaklaşık 7-8 dakika karıştırarak pişirin
Tuz-biber atın ve sarmısaklı suyu ekleyin
Sıcak patatesleri süzgeçten geçirin, sosu ekleyin soğumaması için kısık ateşte tutun iyice karıştırın
İçine kalan margarini, fesleğeni, çiğ kremayı ve tuzu da ekleyin hemen servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul