06-25-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yıldız Omlet
Malzemeler
10 dilim tost ekmeği
6 çorba kaşığı tereyağı (eritilmiş)
250 gram
mantar (temizlenmiş, dilimlenmiş)
4 adet orta boy
yumurta
2 çorba kaşığı krema
Tuz,
karabiber (arzu edilen miktarda)
120 gram salam (ince doğranmış)
2 çorba kaşığı taze soğan (doğranmış)
Yapilis Tarifi
Ekmeklerin kenarlarını çıkartıp, kenarlarına 4 çorba kaşığı tereyağını fırça ile sürün Ekmekleri porsiyonluk kaplara çapraz olarak dizin ve köşelerinin yapışmasını sağlayın Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 12- 15 dakika pişirip, sıcak tutun Kalan tereyağını ısıtıp, mantarları 2 dakika soteleyin ve delikli kepçeyle bir tabağa alın Yumurta, krema, tuz ve karabiberi çırpıp, mantarları sotelediğiniz yağda 3-4 dakika karıştırarak pişirin Mantar ve salamı ilave edip, 1-2 dakika daha pişirin Hazırladığınız karışımı tabaklardaki ekmeklerin ortasına paylaştırıp, taze soğanı serperek servis yapın
|
|
|