Yalnız Mesajı Göster

Pazılı Kaygana

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pazılı Kaygana



Malzemeler
2 bağ pazı,
2 orta boy kuru soğan,
1 tutam
tuz,

mısır unu,
2 kaşık
buğday unu,
2 Adet yumurta,
zeytinyağı,

nane,
maydanoz


Yapilis Tarifi
Pazılar yıkanır, ince ince doğranır, yine ince doğranmış kuru soğanlar tuz ile ovulur, süzgece konur ve üzerine su gezdirilir Sıkılarak başka bir kaba alınır Nane, maydanoz, yumurta katılır ve mısır unu ile karışım tavada dağılmayacak şekilde kıvama getirilir Bir miktarda buğday unu katılır Tavaya dökülen zeytinyağı kızdırılır 1 cm kalınlığında tavanın içini kaplayacak şekilde tahta kaşıkla yayılır, kısık ateşte pişirilir Tava kapağı ile çevrilerek pişmeyen yönüde pişirilir, soğuk veya sıcak olarak servis yapilir

Alıntı Yaparak Cevapla