Yalnız Mesajı Göster

Kereviz ( Zeytinyağlı)

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kereviz ( Zeytinyağlı)



Gereçler:
1 kg aynı büyüklükte orta boy kereviz
1 orta boy patates
3 orta boy soğan( 150 gr arpacık soğanı da olabilir)
1 körpe havuç
1/2 bardak zeytinyağı 1/2 limon suyu
1 tatlı kaşığı tozşeker
Tuz
1/2 demet maydanoz
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
Yapılışı:
1 Kerevizlerin kabularını ayıklayıp yıkayın 1 cm kalınlığında yuvarlak dilimler halinde doğrayın Patates, havuç ve soğanları da ayıklayıp küp biçiminde doğrayın

2 Dibi düz bir tencereye önce kerevizleri sıralayın; ortalarına da doğranmış sebzeleri yerleştirin Kalan kereviz ve sebzeleri de üstüne koyun Tuz, şeker, zeytinyağı ve 2 bardak su, limon suyu katın Üzerine alüminyum folyo örtüp kapağını kapatın Önce harlı sonra kısık ateşte 40 dk pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla