Konu
:
> Tavuk Dalyan Köfte
Yalnız Mesajı Göster
> Tavuk Dalyan Köfte
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> Tavuk Dalyan Köfte
MALZEMELER
2 adet tavuk göğsü
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 dilim bayat ekmek
1 adet yumurta
500 gr ıspanak
1 adet havuç
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Yeteri kadar tuz, karabiber ve yenibahar
Sosun malzemesi:
2 bardak tavuk suyu
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
1 tatlı kaşığı köri
HAZIRLANIŞI
Tavuk etlerini haşlayarak robottan geçirin
Daha sonra bayat ekmek içini, baharatı, sarımsağı, soğanı ve yumurta sarısını ilave edip yoğurarak yayın
Ispanakların yaprak kısımlarını 1 çorba kaşığı sıvı yağ ile kavurun
Ispanaklar soğuduktan sonra daha önce hazırladığınız karışımın üzerine yayın
Ispanakların üzerine haşlanmış havuç koyup, rulo şeklinde sarın
Üzerine yumurta akı sürüp fırına verin
İyice kızardıktan sonra sıcak olarak servis yapabilirsiniz
İsterseniz süslemek için patates veya makarna kullanabilirsiniz
Sosun hazırlanışı: 2 bardak tavuk suyu ile bir tatlı kaşığı mısır nişastasını eriterek ateşte kaynatın
Boza kıvamına gelince bir tatlı kaşığı köri ve birazcık yeni bahar ilave ederek karıştırın
Sosunuz hazırdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul