Yalnız Mesajı Göster

Pratik Tava Böreği

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pratik Tava Böreği



2 adet yufka ya da artık parça yufkalar
1 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
Beyaz peynir
isteğe göre maydanoz


Yapılışı:
1 Parça yufka kullanacaksanız 18-20 cm, bütün 2 adet yufka kullanacaksanız 28-30 cm teflon tavayı sıvıyağ ile yağlayın
2 Yoğurt, yumurta, sıvıyağ ve sütü iyice çırparak böreğin sosunu hazırlayın
3 İlk yufkayı tavanın içine kenarları dışarıda kalacak şekilde serin ve yoğurtlu sosun bir kısmını kullanarak fırça yardımıyla ıslatın
4 2 yufkayı 2 parçaya bölün ilk yarısını ıslatıp tavanın içine büzerek koyun ve üzerine elinizle ufaladığınız beyaz peyniri serpin Yufkanın 2 yarısına da aynı işlemi uygulayın
5 İlk yufkanın kenarlarını soslayarak böreğin üzerini kapatın
6 Kısık ateşte böreğin tabanı kızarana kadar pişirin, kızarınca spatula ya da geniş bir tabak yardımıyla diğer yüzünü çevirin ve kızartın Ilık servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla