Konu
:
Lorlu Börek
Yalnız Mesajı Göster
Lorlu Börek
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Lorlu Börek
Malzemeler:
4 adet yufka
1 adet yumurta
1–1,5 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvıyağ
isteğe göre tuz (peyniriniz tuzsuzsa)
İç malzemesi için:
250 gr
lor peyniri
Maydanoz
Yapılışı:
[*]Maydanozları yıkayın ve ince ince kıyın
Lor peynirini geniş bir tabağa alıp kıydığınız maydanozlarla karıştırın
[*]Fırın tepsisine pişirme kâğıdı yayın ve üzerine 1 adet yufkayı kenarları tepsiden taşacak şekilde serin
Kalan yufkaları elinizde 3–4 parçaya ayırın, 1 kat döşenecek şekilde birleştirin
[*]Yumurta, yoğurt ve sıvıyağ iyice çırpın, yufkanın üzerini kaplayacak şekilde fırça ya da kaşık yardımı ile sürün
[*]Her koyduğunuz yufka katına, yoğurtlu sos sürün ve lorlu karşımdan serpin
En son kısma gelince en altta kalan geniş yufkayı böreğin üzerine düzgünce kapatın
[*]Kalan sostan üzerine sürün ve çörek otu serpin
180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul