Yalnız Mesajı Göster

Arnavut Böreği (patatesli)

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arnavut Böreği (patatesli)



Malzemeler:
800 gr un
tuz
Su (hamur kulak memesi kıvamına gelinceye kadar eklenecek)
2 su bardağı sıvıyağ

Üzeri için:
1 adet yumurta
yarım su bardağı sıvıyağ

İç Malzemesi:
Yarım kilo patates
1 adet kuru soğan
2–3 yemek kaşığı sıvı yağ
Kırmızıbiber, tuz
Karabiber

Hazırlanışı:
1- Yoğurma kabının içerisine unu eleyin, üzerine tuz ve suyu ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin
2-Hazırlanan hamur 24 adet beze yapın, unlayın ve dinlenmeye bırakın Her bezeyi yemek tabağı büyüklüğünde açın ve yemek kaşığı ile üzerilerine sıvıyağ sürerek üst üste koyun

3-Açtığınız bezeler 12 adet olunca merdane yardımıyla yada elinizle çekerek tepsi boyutlarında büyütün

4-Patatesler rendeleyin, soğanı ince ince kıyın
5-Tavaya 1-2 yemek kaşığı yağ ve ince kıyılmış kuru soğanı koyarak pembeleştirin ve üzerine patatesi ekleyerek 1-2 dakika kadar kavurun

6-Hazırladığınız hamura için tamamını yayın

7-Diğer 12 parçayı da aynı şekilde açılıp iç malzemenin üzerine koyun ve alt parça ile birleştirerek kenarlarını kapatın
8-Yumurta ve sıvıyağı çırpın, böreğin üzerine yayın, 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin ve ılık servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla