Yalnız Mesajı Göster

Tavuklu Gül Böreği

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Gül Böreği



Malzemeler:
4 adet yufka
1 adet tavuk göğsü
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri İçin:

1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı susam
Sosu İçin:
1,5 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
5 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı un
Tuz, karabiber
1 çay bardağı su
125 gr margarin
Yapılışı:
Tavuk göğsünü tuz ekleyip üzerini örtünceye kadar su ilavesiyle haşlayın Ayıklayıp didikleyin Sıvıyağda unu hafif kavurup süt ve tavuk suyunu ilave edin Tavukları, karabiberi katın Yumurtayı ilave edip karıştırın Yufkaları dörde bölüp, su ve margarin karışımı ile yağlayın Uç kısmına tavuklu harçtan koyup rulo şeklinde sarın Ruloları kendi etrafında döndürüp gül şekli verin Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayın Yağlanmış fırın tepsisine dizin Üzerine bir miktar su ve yumurta sarısı sürüp 200 derece önceden ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla