Konu
:
Tavuklu Gül Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu Gül Böreği
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuklu Gül Böreği
Malzemeler:
4 adet yufka
1 adet tavuk göğsü
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri İçin:
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı susam
Sosu İçin:
1,5 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
5 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı un
Tuz, karabiber
1 çay bardağı su
125 gr margarin
Yapılışı:
Tavuk göğsünü tuz ekleyip üzerini örtünceye kadar su ilavesiyle haşlayın
Ayıklayıp didikleyin
Sıvıyağda unu hafif kavurup süt ve tavuk suyunu ilave edin
Tavukları, karabiberi katın
Yumurtayı ilave edip karıştırın
Yufkaları dörde bölüp, su ve margarin karışımı ile yağlayın
Uç kısmına tavuklu harçtan koyup rulo şeklinde sarın
Ruloları kendi etrafında döndürüp gül şekli verin
Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayın
Yağlanmış fırın tepsisine dizin
Üzerine bir miktar su ve yumurta sarısı sürüp
200 derece önceden ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul