Yalnız Mesajı Göster

Hünnap Reçeli

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hünnap Reçeli



Malzemeler:
300 gr hünnap meyvesi (18-20 adet)
2 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
2-3 damla limon suyuYapılışı:
1- Hünnap meyvelerini yıkayın (isterseniz kabuklarını soyun) ve küçük küçük doğrayın
2- Doğradığınız meyveleri reçeli kaynatacağınız tencereye alın ve üzerine toz şekeri dökerek sulanmasını bekleyin (en az 5 saat ya da 1 gece)
3- Sulanan meyvelerin üzerine suyu ekleyerek ort ateşte kıvamı koyulaşıncayakadar karıştırarak kaynatın Ocaktan almadan 2-3 dakika önce limonu sıkın Reçel istediğiniz kıvama gelince ocaktan alın Sıcakken kavanozlara dökün, soğuyunca kapağını sıkıca kapatın

Alıntı Yaparak Cevapla