Konu
:
Hünnap Reçeli
Yalnız Mesajı Göster
Hünnap Reçeli
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hünnap Reçeli
Malzemeler:
300 gr hünnap meyvesi (18-20 adet)
2 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
2-3 damla limon suyuYapılışı:
1- Hünnap meyvelerini yıkayın (isterseniz kabuklarını soyun) ve küçük küçük doğrayın
2- Doğradığınız meyveleri reçeli kaynatacağınız tencereye alın ve üzerine toz şekeri dökerek sulanmasını bekleyin
(en az 5 saat ya da 1 gece)
3- Sulanan meyvelerin üzerine suyu ekleyerek ort ateşte kıvamı koyulaşıncayakadar karıştırarak kaynatın
Ocaktan almadan 2-3 dakika önce limonu sıkın
Reçel istediğiniz kıvama gelince ocaktan alın
Sıcakken kavanozlara dökün, soğuyunca kapağını sıkıca kapatın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul