Yalnız Mesajı Göster

Kişnişli Salatalık Turşusu

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kişnişli Salatalık Turşusu



Malzemeler:
1 kilo turşuluk salatalık
yarım demek maydanoz ya da dereotu
1 baş sarmısak
10 yemek kaşığı kişniş tohumu
1 su bardağı sirke
1 yemek kaşığı toz şeker
1 litre su için 6 yemek kaşığı kaya tuzu
Yapılışı:
1- Salatalıkları ieteğe göre enine ya da boyuna dilimleyin, bütün kullanacaksanız bıçak yardımıyla delin
2- Sarımsakları soyun, dereotu ya da maydanozu yıkayın
3- Salatalalıkları kavanoza sarımsaklarla ve kişniş tohumlarıyla karıştırarak istifleyin
4- Salamurayı hazırlamak için 1 litre kaynayıp soğumuş suya , sirke, tuz ve şekeri ekleyerek tuz ve şeker tamamen eriyinceye kadar karıştırın
5- Tuz iyice eridikten sonra salamura suyunu kavanozlara boşaltın En üste dereotunu ya da maydanozu yerleştirerek kapağı sıkıca kapatın
6- Güneş görmeyen bir yerde 2-3 hafta beklettikten sonra tadına bakın, eğer istediğiniz lezzete ulaşmışsa servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla