Konu
:
Kişnişli Salatalık Turşusu
Yalnız Mesajı Göster
Kişnişli Salatalık Turşusu
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kişnişli Salatalık Turşusu
Malzemeler:
1 kilo turşuluk salatalık
yarım demek maydanoz ya da dereotu
1 baş sarmısak
10 yemek kaşığı kişniş tohumu
1 su bardağı sirke
1 yemek kaşığı toz şeker
1 litre su için 6 yemek kaşığı kaya tuzu
Yapılışı:
1- Salatalıkları ieteğe göre enine ya da boyuna dilimleyin, bütün kullanacaksanız bıçak yardımıyla delin
2- Sarımsakları soyun, dereotu ya da maydanozu yıkayın
3- Salatalalıkları kavanoza sarımsaklarla ve kişniş tohumlarıyla karıştırarak istifleyin
4- Salamurayı hazırlamak için 1 litre kaynayıp soğumuş suya , sirke, tuz ve şekeri ekleyerek tuz ve şeker tamamen eriyinceye kadar karıştırın
5- Tuz iyice eridikten sonra salamura suyunu kavanozlara boşaltın
En üste dereotunu ya da maydanozu yerleştirerek kapağı sıkıca kapatın
6- Güneş görmeyen bir yerde 2-3 hafta beklettikten sonra tadına bakın, eğer istediğiniz lezzete ulaşmışsa servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul