Yalnız Mesajı Göster

Muz Reçeli ve Muzlu Haşhaşlı Kek

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Muz Reçeli ve Muzlu Haşhaşlı Kek



Muz Reçeli (marmelatı) için:Malzemeler:
8 adet muz
2 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
Yarım limon suyu
3 adet karanfil tanesi
İsteğe göre 1 adet tarçın çubuğu

Yapılışı:
[*]Muzları rondodan geçirip üzerine limon sıkın[*]Şeker ve suyu tencereye alın orta ateşte koyu bir kıvam alıncaya kadar kaynatın[*]Koyulaşan şekerli suya muz, karanfil ve tarçını ekleyin[*]Arasına karıştırarak 25-30 dakika pişirin[*]Koyulaşınca ocaktan alın ve kavanoza dökün Soğuduğunda kapağını kapatın ve buzdolabında muhafaza edin

Muz Reçeli

Muzlu Haşhaşlı Kek için:
Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı muz reçeli
Yarım su bardağı toz şeker
1 paket şekerli vanilin
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
3 tatlı kaşığı öğütülmüş haşhaş
Yapılışı:
[*]Yumurta ve şekeri kar gibi oluncaya kadar çırpın[*]Muz reçeli ve diğer malzemelerin tamamını ekleyerek tamamen homojen bir karışım oluncaya kadar önce düşük,sonra da yüksek devirde karıştırın[*]Kek kalıbınızı yağlayın ve karışımı kalıba dökün Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirin[*]Yoğun kıvamlı bir kek olduğu için mutlaka kürdan ile içinin pişip pişmediğini kontrol edin[*]Soğuyan keki kalıptan şıkartın ve dilimleyerek servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla