Konu
:
Muz Reçeli ve Muzlu Haşhaşlı Kek
Yalnız Mesajı Göster
Muz Reçeli ve Muzlu Haşhaşlı Kek
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Muz Reçeli ve Muzlu Haşhaşlı Kek
Muz Reçeli (marmelatı) için:
Malzemeler:
8 adet muz
2 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
Yarım limon suyu
3 adet karanfil tanesi
İsteğe göre 1 adet tarçın çubuğu
Yapılışı:
[*]Muzları rondodan geçirip üzerine limon sıkın
[*]Şeker ve suyu tencereye alın orta ateşte koyu bir kıvam alıncaya kadar kaynatın
[*]Koyulaşan şekerli suya muz, karanfil ve tarçını ekleyin
[*]Arasına karıştırarak 25-30 dakika pişirin
[*]Koyulaşınca ocaktan alın ve kavanoza dökün
Soğuduğunda kapağını kapatın ve buzdolabında muhafaza edin
Muz Reçeli
Muzlu Haşhaşlı Kek için:
Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı muz reçeli
Yarım su bardağı toz şeker
1 paket şekerli vanilin
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
3 tatlı kaşığı öğütülmüş haşhaş
Yapılışı:
[*]Yumurta ve şekeri kar gibi oluncaya kadar çırpın
[*]Muz reçeli ve diğer malzemelerin tamamını ekleyerek tamamen homojen bir karışım oluncaya kadar önce düşük,sonra da yüksek devirde karıştırın
[*]Kek kalıbınızı yağlayın ve karışımı kalıba dökün
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirin
[*]Yoğun kıvamlı bir kek olduğu için mutlaka kürdan ile içinin pişip pişmediğini kontrol edin
[*]Soğuyan keki kalıptan şıkartın ve dilimleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul