Yalnız Mesajı Göster

İncir Reçeli

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İncir Reçeli



Malzemeler:1 kg incir (irili ufaklı 60-70 adet)
1 kg toz şeker
5-6 adet karanfil
1 yemek kaşığı limon suyu
4 su bardağı su
Yapılışı:
1- Hazır aldığınız yada soyduğunuz incirleri geniş bir tencerede yaklaşın 20 dkkaynatın İncirin haşlandığını renginin değişmesinden ve suyun dibine batmasından anlayabilirisiniz
2- Haşlana incirleri süzün ve soğuduğunda (sabrınız yoksa akan suyun altında) hafifçe (patlatmadan) sıkın ve acı suyunu akıtın Büzüştüdiye korkmayın tekrar şişecekler
3- 4 su bardağı su,1 kg toz şeker ve karanfillleri geniş bir tencereye alın, yüksek ateşte şeker tamamen eriyinceye kadar karıştırarak kaynatın
4- Şerbet kıvamına gelen karışıma incirleri ekleyin ve hafiçe karıştırın
5- 25 dk kadar önce yüksek sonra orta ateşte incirleri pişmeye bırakın İçine limon suyunu ekleyerek 5 dk daha pişirin ve ocaktan alın (25 dk da benim sevdiğim ne çok koyu ne de çok sıvı kıvama geldi, siz koyuluğunu kendi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
6- Reçeli kavanozlara paylaştırın ve soğuyunca kapağını sıkıca kapatın
Not: Soyulmamış ham incir 2 hafta kadar buzdolabının sebzeliğinde bozulmadan kalabiliyorTabi poşet içinde ve ağzı kapalı olarak…

Alıntı Yaparak Cevapla