Konu
:
İncir Reçeli
Yalnız Mesajı Göster
İncir Reçeli
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İncir Reçeli
Malzemeler:
1 kg incir (irili ufaklı 60-70 adet)
1 kg toz şeker
5-6 adet karanfil
1 yemek kaşığı limon suyu
4 su bardağı su
Yapılışı:
1-
Hazır aldığınız yada soyduğunuz incirleri geniş bir tencerede yaklaşın 20 dk
kaynatın
İncirin haşlandığını renginin değişmesinden ve suyun dibine batmasından anlayabilirisiniz
2-
Haşlana incirleri süzün ve soğuduğunda (sabrınız yoksa akan suyun altında) hafifçe (patlatmadan) sıkın ve acı suyunu akıtın
Büzüştüdiye korkmayın tekrar şişecekler
3-
4 su bardağı su,1 kg toz şeker ve karanfillleri geniş bir tencereye alın, yüksek ateşte şeker tamamen eriyinceye kadar karıştırarak kaynatın
4-
Şerbet kıvamına gelen karışıma incirleri ekleyin ve hafiçe karıştırın
5-
25 dk
kadar önce yüksek sonra orta ateşte incirleri pişmeye bırakın
İçine limon suyunu ekleyerek 5 dk daha pişirin ve ocaktan alın
(25 dk da benim sevdiğim ne çok koyu ne de çok sıvı kıvama geldi, siz koyuluğunu kendi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
6-
Reçeli kavanozlara paylaştırın ve soğuyunca kapağını sıkıca kapatın
Not:
Soyulmamış ham incir 2 hafta kadar buzdolabının sebzeliğinde bozulmadan kalabiliyor
Tabi poşet içinde ve ağzı kapalı olarak…
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul