Konu
:
Biber Turşusu
Yalnız Mesajı Göster
Biber Turşusu
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Biber Turşusu
Malzemeler:
1kg süs biberi yada sivri biber
6-7 diş sarmısak
yarım demet dereotu yada kereviz yaprağı
1 lt sirke
Yapılışı:
Temiz bir iğneyle her biberde 2-3 delik açınız
Deldiğiniz biberlerin çürük olmamasına dikkat ediniz
Daha sonra biberleri turşu kabına sıkıca istifleyiniz
Biberlerin arasına dereotu ve sarmısak yerleştiriniz
Sirkenin içine 1 çorba kaşığı tuz ilave ederek biberlerin üzerine dökünüz
Bir naylon torbaya su koyup ağzını iyice bağladıktan sonra biberlerin üzerine ağırlık olarak koyunuz
Kavanozun ağzını kapatıp ekşimeye bırakınız
Turşunun üzerinde biriken beyaz köpükleri zaman zaman bir kaşıkla alıp atınız
Biberler sararınca turşunuz yenmeye hazır demektir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul