Konu
:
Salatalık Turşusu
Yalnız Mesajı Göster
Salatalık Turşusu
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Salatalık Turşusu
İçindekiler:
3-4 kg küçük körpe salatalık
2-3 dal kereviz yaprağı
1 baş sarmısak
1 demet dereotu (isteğe bağlı)
2-3 adet defne yaprağı
1 lt suya 6 çorba kaşığı tuz
Yapılışı:
Salatalıkları bir iğneyle deliniz
Kavanozun dibine ince limon dilimleri yerleştiriniz
Salatalıkları iyice istifleyiniz
Aralarına sarmısak, defne yaprağı ve kereviz yaprağı sıkıştırınız
İnce limon dilimlerini, dıştan görülecek şekilde kenarlara yerleştiriniz
Bir litre kaynatılmış ve kireçsiz suya, 6 çorba kaşığı rafine kayatuzu koyarak, salamurasını hazırlayınız
Tuz iyice eridikten sonra kavanoza boşaltınız
Salamuranın, salataların üstünü örtecek nisbette olması gerekir
Defne yaprakları ve dereotu ile örtüp kavanozun kapağını sıkıca kapayınız
18-20 derece sıcaklıkta, suyunu zaman zaman savurarak 3-4 hafta bekletiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul