Yalnız Mesajı Göster

Pancar Turşusu

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pancar Turşusu



Malzemeler:
2,5 kg pancar
10 Diş sarmısak
1 Su bardağı sirke
1 Tatlı kaşığı tozşeker
1 Çorba kaşığı tuz
Yapılışı:
Pancarların köklerini yapraklarını kesinİsterseniz yapraklarını atmayın turşunun içine konulduğunda acaip lezzetli oluyor
Turşuyu kuracağınız kavanozon alacağı kadar su içinde haşlayın Haşlanan pancarları daha sıcakken sudan çıkarıp kabuklarını çok ince olarak doğrayın Pancarların büyüklüğüne göre dörde veya altıya bölün
Temiz bir kavanoza yerleştirin Kabuklarını soyduğunuz sarımsakları tuz içinde iyice dövün Pancarları haşladığınız suyun içine 1 su bardağı sirkeyle birlikte atın ve tuzun erimesini bekleyin Tuz eridikten sonra 1 tatlı kaşığı tozşeker ekleyin ve kavanozun ağzını iyice kapatın
Oda sıcaklığında 2 gün bekletin İkinci günün sononda turşunuz ikrama hazırdırAfiyet olsun…

Alıntı Yaparak Cevapla