Konu
:
Pancar Turşusu
Yalnız Mesajı Göster
Pancar Turşusu
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pancar Turşusu
Malzemeler:
2,5 kg pancar
10 Diş sarmısak
1 Su bardağı sirke
1 Tatlı kaşığı tozşeker
1 Çorba kaşığı tuz
Yapılışı:
Pancarların köklerini yapraklarını kesin
İsterseniz yapraklarını atmayın turşunun içine konulduğunda acaip lezzetli oluyor
Turşuyu kuracağınız kavanozon alacağı kadar su içinde haşlayın
Haşlanan pancarları daha sıcakken sudan çıkarıp kabuklarını çok ince olarak doğrayın
Pancarların büyüklüğüne göre dörde veya altıya bölün
Temiz bir kavanoza yerleştirin
Kabuklarını soyduğunuz sarımsakları tuz içinde iyice dövün
Pancarları haşladığınız suyun içine 1 su bardağı sirkeyle birlikte atın ve tuzun erimesini bekleyin
Tuz eridikten sonra 1 tatlı kaşığı tozşeker ekleyin ve kavanozun ağzını iyice kapatın
Oda sıcaklığında 2 gün bekletin
İkinci günün sononda turşunuz ikrama hazırdır
Afiyet olsun…
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul