Yalnız Mesajı Göster

Reçel Yapımı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Reçel Yapımı



Reçel yapımında dikkat edilmesi gereken nokta reçelin şekerlenmeyecek şekilde yapılmasıdırŞekerlenmeyi önlemek için kestirilme sırasında fazla su kullanılmamalıdırReçelin uzun süre dayanması için reçel ve su miktarı ölçülü olmalıdır
ŞEKERİN KESTİRİLMESİ
Su ve yumurta akını dövünceye kadar çırpınBir tencereye şekeri koyun ve su-yumurta akı karışımını şekere ekleyip ateşe koyunKaynadıkça oluşan köpükleri şeker berraklaşana kadar alın
ŞURUBUN KIVAMA GELMESİ
Şurubun kıvama geldiğini anlamak için, koyulaşmaya başlayan reçel şurubundan bir kaşık ucu ile alarak, bir tabağa sıra ile damlatınEn son damla yayılmadan toplu bir şekilde duracak olursa reçel kıvama gelmiş demektir
Reçel şurubunun hazırlanması

Malzemeler:
1500 gr Toz şeker
750 cc Su
1 Limonun suyu
Hazırlanışı:
Bir tencerede toz şeker, su ve limon kaynamaya bırakılır Şurubun kıvama geldiğini anlamak için bir kaşığın ucu ile alınan şurup ılındıktan sonra iki parmak arasına alınır Parmaklar açılıp kapatırken tel tel oluyorsa şurubun kıvama geldiği anlaşılır
NOT :Reçel pişerken biriken köpükler delikli kepçe ile alinirNOT 2: Limon suyu meyveler şuruba atildiktan sonra reçel kivama gelince eklenir ve bir taşim kaynatildiktan sonra ateşten alinir
PRATİK ÖLÇÜLER:
1 su bardağı su: 250 ml
1 su bardağı tozşeker: 250

Alıntı Yaparak Cevapla