Konu
:
Reçel Yapımı
Yalnız Mesajı Göster
Reçel Yapımı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Reçel Yapımı
Reçel yapımında dikkat edilmesi gereken nokta reçelin şekerlenmeyecek şekilde yapılmasıdır
Şekerlenmeyi önlemek için kestirilme sırasında fazla su kullanılmamalıdır
Reçelin uzun süre dayanması için reçel ve su miktarı ölçülü olmalıdır
ŞEKERİN KESTİRİLMESİ
Su ve yumurta akını dövünceye kadar çırpın
Bir tencereye şekeri koyun ve su-yumurta akı karışımını şekere ekleyip ateşe koyun
Kaynadıkça oluşan köpükleri şeker berraklaşana kadar alın
ŞURUBUN KIVAMA GELMESİ
Şurubun kıvama geldiğini anlamak için, koyulaşmaya başlayan reçel şurubundan bir kaşık ucu ile alarak, bir tabağa sıra ile damlatın
En son damla yayılmadan toplu bir şekilde duracak olursa reçel kıvama gelmiş demektir
Reçel şurubunun hazırlanması
Malzemeler:
1500 gr Toz şeker
750 cc Su
1 Limonun suyu
Hazırlanışı:
Bir tencerede toz şeker, su ve limon kaynamaya bırakılır
Şurubun kıvama geldiğini anlamak için bir kaşığın ucu ile alınan şurup ılındıktan sonra iki parmak arasına alınır
Parmaklar açılıp kapatırken tel tel oluyorsa şurubun kıvama geldiği anlaşılır
NOT :Reçel pişerken biriken köpükler delikli kepçe ile alinir
NOT 2: Limon suyu meyveler şuruba atildiktan sonra reçel kivama gelince eklenir ve bir taşim kaynatildiktan sonra ateşten alinir
PRATİK ÖLÇÜLER:
1 su bardağı su: 250 ml
1 su bardağı tozşeker: 250
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul