Yalnız Mesajı Göster

Kayısı Reçeli (Bademli)

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayısı Reçeli (Bademli)



Malzemeler:1 su bardağı badem
1 kg kayısı
1 kg tozşeker
yarım limon
2 su bardağı su
Yapılışı:

1-Kayısıları güzelce yıkayıp ve süzülmeleri için süzgece alın
2- Suyu süzülen kayısıları bıçak yardımıyla ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın ve geniş bir tencereye 1 kat kayısı, 1 kat toz şeker şeklinde tüm malzeme bitene kadar doldurun
3-İsteğe göre 1 gece bekletin 2 su bardağı ekleyerek ocağa alın ve şeker eriyene kadar karıştırın
4-Yaklaşık 40dakika kaynattıktan sonra içine bademleri ekleyin,(arada biriken köpüğü tahta kaşık yardım ile almayı unutmayın) reçeliniz koyulaşmaya başladığında içine yarım limonu sıkın ve 5 dakika daha kaynatın
Ilınan reçeli kavanozlara paylaştırın ve serin bir yerde saklayın

Alıntı Yaparak Cevapla