Konu
:
Kayısı Reçeli (Bademli)
Yalnız Mesajı Göster
Kayısı Reçeli (Bademli)
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kayısı Reçeli (Bademli)
Malzemeler:
1 su bardağı badem
1 kg
kayısı
1 kg
tozşeker
yarım limon
2 su bardağı su
Yapılışı:
1-Kayısıları güzelce yıkayıp ve süzülmeleri için süzgece alın
2- Suyu süzülen kayısıları bıçak yardımıyla ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın ve geniş bir tencereye 1 kat kayısı, 1 kat toz şeker şeklinde tüm malzeme bitene kadar doldurun
3-İsteğe göre 1 gece bekletin
2 su bardağı ekleyerek ocağa alın ve şeker eriyene kadar karıştırın
4-Yaklaşık 40dakika kaynattıktan sonra içine bademleri ekleyin,(arada biriken köpüğü tahta kaşık yardım ile almayı unutmayın) reçeliniz koyulaşmaya başladığında içine yarım limonu sıkın ve 5 dakika daha kaynatın
Ilınan reçeli kavanozlara paylaştırın ve serin bir yerde saklayın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul