Yalnız Mesajı Göster

Hindi Etinden Islama

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hindi Etinden Islama



Malzemeler:4 adet kuru yufka (yufkacılara sipariş verebilirsiniz)
7-8 adet hindin kanat
1,5 litre su
200 gr tereyağı
2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
(Tereyağınız tuzsuz ise tuz)
Yapılışı:
1- Öncelikle hindi etlerini derin bir tencereye alın ve 1,5 litreden su ile haşlayın
2- Yufkaların her birini 3 parmak genişliğinde katlayarak sarın Sardığınız yufkaları 3-4 parmak genişliğinde aralıklarla kesin
3- Haşlanan etleri suyun içinden çıkarın ve didikleyin
4- Hazırladığınız yufka parçalarını kaynayan hindi suyuna batırarak iyice ıslatın (yufkalar tamamen ıslanacak) ve servis tabağına alın
5- Tüm yufka parçaları bitene kadar aynı işlemi sürdürün Tereyağını eritin
6- Servis tabağına önce ıslattığınız yufkaları dizin, üzerine didiklediğiniz tavuk parçalarından serpin
7- Erittiğiniz tereyağını servis tabağının üzerine gezdirin ve ceviz serperek sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla