Yalnız Mesajı Göster

Tavuk Şinitzel

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Şinitzel



Malzemeler:
500 gr – 8 adet tavuk şinitzel (kasabınızdan alırken eti hafifçe dövmesini rica edin)
1,5 su bardağı galeta unu
1 su bardağı un (çok amaçlı un)
2 adet yumurta,
1 – 1,5 su bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
1- Tavuk etini güzelce yıkayın ve süzülmesi için süzgece bırakın
2- Önlü arkalı una bulayarak biraz sallayın ve fazla unun dökülmesini sağlayın
3- Tamamen una bulanan ve suyu çekilen etinizi yumurtaya bulayın, biraz sallayarak fazla yumurtanın akmasını sağlayın
4- Daha sonra hazırladığınız galeta ununa bulayın buladığınız tavukların üzerine hafifçe vurarak galeta ununun ete iyice yapışmasını sağlayın
5- Tavaya sıvıyağı ya da tereyağını alıp iyice kızdırın Tavukları önlü arkalı nar gibi kızarıncaya kadar pişirin
6- Servis tabağına alın istediğiniz garnitürler ile birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla