Yalnız Mesajı Göster

Sucuklu Kuru Fasulye

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sucuklu Kuru Fasulye



Malzemeler:
500 gr kuru fasulye
Yarım kangal sucuk
2 adet orta boy kuru soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı biber ya da domates salçası
Tuz
Yapılışı:
1- Bir gece önceden fasulyeyi ayıklayıp yıkayın ve ılık su ile ıslatın
2- Islatıp yumuşayan fasulyeyi yemeği yapmadan hemen önce süzün
3- Soğanları yemeklik, sucukları ile halka halka doğrayın Tencereye zeytinyağını, soğanları ve tuzunu koyup orta ateşte pembeleşinceye kadar kavurun
4- Üzerine salçayı ilave edin ve 1 dakika daha kavurun
5- Sucukları ekleyip 1 dakika daha kavurun
6- Son olarak fasulyeleri e fasulyelerin üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak suyu ekleyin 25 – 30 dakika kadar kapağı kapalı olarak pişirin, fasulyeler istediğiniz kıvamda pişince ocaktan alın ve sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla