Konu
:
Kuzu Gerdan Haşlama
Yalnız Mesajı Göster
Kuzu Gerdan Haşlama
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuzu Gerdan Haşlama
6 adet kuzu gerdan
2 adet orta boy kuru soğan
2-3 adet orta boy havuç
4 adet orta boy patates
4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
1,5 litre sıcak su
Tuz,
Karabiber,
Kırmızı pul biber
Yapılışı:
1- Kuzu gerdanları yıkayıp süzün (bazen kuzunun kılı olabiliyor)
Patates ve havucu soyup iri iri doğrayın
Soğanları soyup 4-5 parçaya bölün
2- Geniş bir tencereye sıvıyağı alın ve kızdırın
Süzdüğünüz kuzu gerdanları önlü arkalı hafifçe kızartın
3- Kızaran gerdanların üzerine soğanı ve suyu ekleyin
Etler yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak yaklaşık 30 dakika haşlayın
4- Etler yumuşamaya başlayınca önce havuçları ekleyerek 10 dakika daha pişirinn
5- Son olarak patatesleri ve baharatı ekleyerek 15 dakika daha haşlayın
Ocaktan almadan önce çatal yardımıyla etlerin yumuşaklığına bakın, gerekirse 5-10 dakika daha (patatesleri eritmeden) haşlayın
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul