Yalnız Mesajı Göster

Kuzu Gerdan Haşlama

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu Gerdan Haşlama



6 adet kuzu gerdan
2 adet orta boy kuru soğan
2-3 adet orta boy havuç
4 adet orta boy patates
4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
1,5 litre sıcak su
Tuz,
Karabiber,
Kırmızı pul biber
Yapılışı:

1- Kuzu gerdanları yıkayıp süzün (bazen kuzunun kılı olabiliyor) Patates ve havucu soyup iri iri doğrayın Soğanları soyup 4-5 parçaya bölün
2- Geniş bir tencereye sıvıyağı alın ve kızdırın Süzdüğünüz kuzu gerdanları önlü arkalı hafifçe kızartın
3- Kızaran gerdanların üzerine soğanı ve suyu ekleyin Etler yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak yaklaşık 30 dakika haşlayın
4- Etler yumuşamaya başlayınca önce havuçları ekleyerek 10 dakika daha pişirinn
5- Son olarak patatesleri ve baharatı ekleyerek 15 dakika daha haşlayın Ocaktan almadan önce çatal yardımıyla etlerin yumuşaklığına bakın, gerekirse 5-10 dakika daha (patatesleri eritmeden) haşlayın Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla