Konu
:
Cacıklı kuzu köfte kebap
Yalnız Mesajı Göster
Cacıklı kuzu köfte kebap
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cacıklı kuzu köfte kebap
Kuzu Köfte Kebap Malzemeleri
• 500 gr
kuzu eti (but ya da kürek eti)
• Bir diş sarımsak
• Bir çimdik öğütülmüş kimyon
• Bir çimdik of kuru keklik otu
• ½ çay kaşığı tatlı paprika
• ½ çay kaşığı taze öğütülmüş karabiber
• Bol bir çimdik acı paprika
• 6 taze nane yaprağı
• Lezzet katmak için tuz
• Bir dilim misket limonu
Cacık Malzemesi
• 1 adet soyulmuş çekirdekleri çıkarılmış ve iri parçalar halinde doğranmış salatalık
• 125 gr
krem peynir
• 120 ml doğal yoğurt
• 4 çorba kaşığı ince doğranmış fesleğen, kişniş, frenk soğanı, maydanoz gibi sebzeler
• 1 çorba kaşığı beyaz şarap sirkesi
• Lezzet katmak için tuz ve biber
4 kişiliktir
Yapılışı
1
Köfte yapmak için kuzu etini sarımsak, nane yaprakları ve baharatlarla birlikte geniş doğrayıcı kabına yerleştirin
Blendırdan geçirerek iyice kıyma haline getirin
2
Kıymayı bir kaba koyup üstünü kapatın ve tatların oluşması için 20 dakika buzdolabında tutun
3
Islak elle kıymayı 8 eşit porsiyona ayırın ve her birini bir adet çöp şiş etrafında elle sıkıştırın
4
Cacık için tüm malzemeyi Braun Multiquick 7 Kablosuz el blendırının geniş doğrayıcı kabına koyun ve blendırdan geçirin
İşiniz bittiğinde doğrayıcı kabını boşaltın ve cacığı bir kenara koyun
Doğrayıcı kabını temizleyin
5
Köfteyi yapmaya hazır olduğunuzda, bir saplı tavayı veya ızgarayı en yüksek derecesinde ısıtın
Köfteleri tava veya ızgaraya yerleştirin ve altın kahverengi bir
renk alıp içi pişene dek her iki tarafını da 2-3 dakika pişirin
Cacık ve misket limonuyla birlikte servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul