Konu
:
Banduma-Islama
Yalnız Mesajı Göster
Banduma-Islama
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Banduma-Islama
Malzemeler:
4 adet kuru yufka (yufkacılara sipariş verebilirsiniz)
2 adet tavuk göğüsü
1 litre tavuk suyu
100 gr tereyağı
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
(Tereyağınız tuzsuz ise tuz)
Yapılışı:
1- Öncelikle tavuk eterini derin bir tencereye alın ve 1 litreden biraz fazla su ile haşlayın
2- Yufkaların her birini 3 parmak genişliğinde katlayarak sarın
Sardığınız yufkaları 4 parmak genişliğinde aralıklarla kesin
3- Haşlanan etleri suyun içinden çıkarın ve didikleyin
4- Hazırladığınız yufka parçalarını sıcak tavuk suyuna batırarak iyice ıslatın (yufkalar tamamen ıslanacak) ve servis tabağına alın
5- Tüm yufka parçaları bitene kadar aynı işlemi sürdürün
Tereyağını eritin
6- Servis tabağına önce ıslattığınız yufkaları dizin, üzerine didiklediğiniz tavuk parçalarından serpin
7- Erittiğiniz tereyağını servis tabağının üzerine gezdirin ve ceviz serperek sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul