Konu: Hindi Sote
Yalnız Mesajı Göster

Hindi Sote

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hindi Sote



Malzemeler:
400 gr kuşbaşı hindi eti (ben kalça eti kullandım)
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
6-7 dal maydanoz
2 yemek kaşığı margarin yada zeytin yağı
Yarım su bardağı sıcak su
tuz, kırmızı biber, karabiber
Yapılışı:
1- Soğanı piyazlık doğrayın acısını almak için biraz tuz ile ovun Yumuşayan soğanları süzün ve kıyılmış maydanoz ile karıştırın
2- Margarini tencereye alın eriyince etleri üzerine ekleyin ve orta ateşte suyunu salıp çekinceye kadar kavurun Suyunu çeken etlerin üzerine soğanları ekleyin ve 1 dakika kadar kavurun
3- Salçayı ekleyip kavurduktan sonra suyunu ve baharatları ekleyerek karıştırın
4- Tencerenin kapağını kapatın arada karıştırarak kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin
5- Pilav ile birlikte sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla