06-26-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çoban Kavurma
Malzemeler
500 gr kuzu eti yada dana eti (küçük doğranmış),
1/2 ActiFry kaşığı zeytinyağı,
1 ActiFry kaşığı elma sirkesi,
2 adet domates,
3 adet çarliston biber,
¼ ActiFry kaşığı tuz,
1/4 ActiFry kaşığı kuru kekik,
1/4 ActiFry kaşığı tatlı kırmızı toz biber,
1 diş sarımsak,
4 adet lavaş ekmeği
Yapılışı
1- Domatesleri dörde; biberleri ikiye kesip çekirdeklerini temizleyin Her ikisini de küp küp doğrayın Sarımsağı soyup incecik doğrayın
2- Kuzu etlerini zeytinyağı, sirke, tatlı toz biber ile birlikte karıştırıp 30 dakika marine edin
3- Pişirme haznesine sıvı yağı koyup ActiFry’ı çalıştırın 2 dakika sonra etleri ilave edin ve 10 dakika pişirin
4- Domates, çarliston biber, kekik ve sarımsakları ekleyip 7 dakika daha pişirmeye devam edin Tuz ile tatlandırdıktan sonra 3 dakika daha pişirin Çoban kavurmayı lavaş ekmeklerinin içine paylaştırıp servis yapın
|
|
|