Konu
:
Biberli Fırınlanmış Piliç ve Yaban Turplu Patates Püresi
Yalnız Mesajı Göster
Biberli Fırınlanmış Piliç ve Yaban Turplu Patates Püresi
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Biberli Fırınlanmış Piliç ve Yaban Turplu Patates Püresi
Malzemeler:
2 yemek kaşığı Knorr Baharatlı&Sarımsaklı Fırında Tavuk Çeşnisi
2 adet Knorr Fırın Poşeti (Çeşni paketinden çıkıyor)
2 adet derili tavuk yada piliç göğsü
7-8 çay kaşığı tane karabiber (karışık renkli olabilir beyaz, kırmızı ve yeşil)
1 adet muskat (hint cevizi)
1 yemek kaşığı tuz
1 adet orta boy havuç
5-6 diş sarmısak
1 adet orta boy kuru soğan
5-6 dal taze kekik
3-4 dal taze mercan köşkü
2 çay bardağı zeytinyağı
Haşlanmış sebzeler ve püre için:
4 adet orta boy taze patates
4 yemek kaşığı krema
100 gr
rendelenmiş parmesan peyniri
6 adet taze bebek kabak
6 adet taze soyulmuş bebek havuç
4-5 küçük parça brokoli
4-5 adet fındık turbu (küçük turp)
200 gr
tereyağı
Yapılışı:
1- Tane biberleri kaşığın tersiyle ya da havanelinde kırıp geniş bir borcama serpin
2- Muskatı karabiberlerin üzerine rendeleyin ve diğer baharatların tamamını (taze kekik ve mercanköşkü dahil) Baharatlı&Sarımsaklı tavuk çeşnisini tepsiye serpin
3- Son olarak zeytinyağını baharatların üzerinde gezdirin
4- Piliç göğüslerini önlü arkalı bu sosa bulayın
5- Soyulmuş yarım havuç, soğan ve sarmısağı iri iri doğrayıp piliç ile birlikte aynı poşete koyun ve tereyağının yarısını poşete ilave ederek ağzını kapatın
6- Kapattığınız poşetin üzerine bıçak yardımıyla 1-2 delik açarak önceden ısıtılmış 180 fırında 10 dakika pişirin
Haşlanmış sebzeler ve Püre yapımı:
1- Mini sebzeleri yıkayıp bol suda haşlayın
Sebzelerin üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı ve bir tutam ezilmiş karabiner biber ekleyin ve servise hazır hale getirin
2- Patatesleri soyup haşlıyın ve püre haline getirin
Parmesan peyniri, tuz, biber, krema ve tereyağı ekleyerek pürenizi tatlandırın
Servis tabağına önce tavuklarınızı daha sonra püre ve haşlanmış sebzelerini yerleştirerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul