Yalnız Mesajı Göster

Kaşarlı Tavuk Dürüm

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaşarlı Tavuk Dürüm



Malzemeler:500 gr Kemiksiz but biftek yada kalça şiş
4 adet yeşil biber
2 adet lavaş ekmeği
Tuz, kırmızı pul biber, kekik
2 yemek kaşığı ketçap
250 gr kaşar peyniri
Garnitürler:
Patates kızartması, salatalık, domates, marul
İsteğe göre salatalık turşusu

Tavuk Dürüm Nasıl Yapılır?

Yapılışı:
1 But bifteklerinizi tos makinanıza yada yağsız tavaya 1 but bir biber şeklinde yanyana dizin
2 Tost makinasının kapağını kapatmadan çevire çevire istediğiniz kıvamda pişirin 2 tarafıda piştikten sonra lavaşınızı tavukların üzerine koyarak ısıtıp yumuşatın
3 Tavaşınızı tabağa yayın ve biraz ketçap sürün İçine istediğiniz miktarda garnitür, baharat ve tavuk eti ekleyinEn son ince dilimlediğiniz kaşar peynirlerini etlerin üzerine dizin ve dürün yapın
4 Hazırladığınız dürümleri sıcak tost makinasına koyn ve üzrine hafifçe yağ sürün Kaşarlar eriyene kadar ısıtıp sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla