Yalnız Mesajı Göster

Kestane Aşı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kestane Aşı



Malzemeler:500 gr kestane
250 gr kuşbaşı kuzu eti
250 gr arpacık soğan
2 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı zerdeçal
Yerei kadar su
Yapılışı:
500 gr kestaneyi çizip önceden 250 derce ısıtılmış fırında 20 dakika kadar fırınlayın Kestaneleri parçalamadan bütün olarak soyun Arpacık soğanları soyun ve yıkayın Tencereye sıvıyağı koyun ve etleri içine atın, etler suyunu salıp çekince arpacık soğanları içine atın Tuzunu ekleyin, arpacık soğanları pembeleşene kadar kavurun ve üzerine un ekleyin 1-2 kez karıştırdıktan sonra üzerini 2-3 parmak geceçek kadar su ekleyin Su kaynamaya başlayınca içine zerdeçal ve kestaneyi ekleyin Etler tamamen yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla