Konu
:
Kestane Aşı
Yalnız Mesajı Göster
Kestane Aşı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kestane Aşı
Malzemeler:
500 gr kestane
250 gr kuşbaşı kuzu eti
250 gr arpacık soğan
2 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı zerdeçal
Yerei kadar su
Yapılışı:
500 gr
kestaneyi çizip önceden 250 derce ısıtılmış fırında 20 dakika kadar fırınlayın
Kestaneleri parçalamadan bütün olarak soyun
Arpacık soğanları soyun ve yıkayın
Tencereye sıvıyağı koyun ve etleri içine atın, etler suyunu salıp çekince arpacık soğanları içine atın
Tuzunu ekleyin, arpacık soğanları pembeleşene kadar kavurun ve üzerine un ekleyin
1-2 kez karıştırdıktan sonra üzerini 2-3 parmak geceçek kadar su ekleyin
Su kaynamaya başlayınca içine zerdeçal ve kestaneyi ekleyin
Etler tamamen yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul