Yalnız Mesajı Göster

Tokat Tavası

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tokat Tavası



Malzemeler:1 kg kuzu kuşbaşı (kemiksiz)
150 gr kuyruk yağı (kuşbaşı doşranmış)
4 orta boy patates
2 adet kabak
2 adet patlıcan (çekirdeksiz)
250 gr arpacık soğan
2 baş sarımsak
500 gr domates
4 adet yerli biber
1 su bardağı su
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kaya tuzu
Hazırlanışı:
Sebzeler domates hariç et büyüklüğünde kuşbaşı doğranır Sarımsaklar dişleri çıkartılırArkadan soğanlar soyulurTokat tavası dediğimiz bakır pişirme aparatına sırasına göre en altta patates ,arpacık soğan ,patlıcan ,yeşil biber ,taze kabak (bütün bunların aralarına dişlere ayrılmış sarımsaklar konulur)
Etler , etlerin üzerine son olarak kuyruk yağı dizilir Kuyruk yağların üzerine son olarak baharatlar ve tuz ilave edilir Fırına verilir Burada amaç tavanın taş fırında üstten ateş alarak pişmesidir
Bu malzemeler 1 5 saat fırında orta hararetle tutulur 1 5 saat sonra malzeme fırından çekilir Kuyruk yağlarının eriyip erimediği gözetilir Kuyruk yağları yeterince erimiş ise tava hafif olarak malzeme birbirine karışmayacak şekilde silkelenir
Üzerine soyulmuş ve küçük doğranmış domates konur Domatesin diğer yarısıda doğranarak üzerine dizilir Malzeme tekrar fırına verilirOrta hararetin biraz daha üzerinde bir ateşte 45 dakika daha pişirilir
Fırından alınan ve servise hazır hale getirilen tava kaşık yardımı ile malzemeler fazla ezilmeden karıştırılır Sıcak olarak servis yapılır AFİYET OLSUN

Alıntı Yaparak Cevapla