Konu
:
Tokat Tavası
Yalnız Mesajı Göster
Tokat Tavası
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tokat Tavası
Malzemeler:
1 kg kuzu kuşbaşı (kemiksiz)
150 gr kuyruk yağı (kuşbaşı doşranmış)
4 orta boy patates
2 adet kabak
2 adet patlıcan (çekirdeksiz)
250 gr arpacık soğan
2 baş sarımsak
500 gr domates
4 adet yerli biber
1 su bardağı su
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kaya tuzu
Hazırlanışı:
Sebzeler domates hariç et büyüklüğünde kuşbaşı doğranır
Sarımsaklar dişleri çıkartılır
Arkadan soğanlar soyulur
Tokat tavası dediğimiz bakır pişirme aparatına sırasına göre en altta patates ,arpacık soğan ,patlıcan ,yeşil biber ,taze kabak (bütün bunların aralarına dişlere ayrılmış sarımsaklar konulur)
Etler , etlerin üzerine son olarak kuyruk yağı dizilir
Kuyruk yağların üzerine son olarak baharatlar ve tuz ilave edilir
Fırına verilir
Burada amaç tavanın taş fırında üstten ateş alarak pişmesidir
Bu malzemeler 1
5
saat fırında orta hararetle tutulur
1
5 saat sonra malzeme fırından çekilir
Kuyruk yağlarının eriyip erimediği gözetilir
Kuyruk yağları yeterince erimiş ise tava hafif olarak malzeme birbirine karışmayacak şekilde silkelenir
Üzerine soyulmuş ve küçük doğranmış domates konur
Domatesin diğer yarısıda doğranarak üzerine dizilir
Malzeme tekrar fırına verilir
Orta hararetin biraz daha üzerinde bir ateşte 45 dakika daha pişirilir
Fırından alınan ve servise hazır hale getirilen tava kaşık yardımı ile malzemeler fazla ezilmeden karıştırılır
Sıcak olarak servis yapılır
AFİYET OLSUN
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul