Yalnız Mesajı Göster

Mini Lahmacun

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mini Lahmacun



Hamuru İçin500 gr buğday unu
1 paket instant maya
1-1,5 su bardağı su
Kıymalı harç için:

350 dana kıyma
2 diş sarımsak
2 adet orta boy domates
1 adet büyük boy soğan
2 adet yeşilbiber
çeyrek demet maydanoz
Karabiber
Tuz
İsteğe göre kırmızıbiber

Mini Lahmacun

Yapılışı:
Unu yoğurma kabına alın, mayasını ve tuzunu ekleyin Unu karıştırırken suyunu aza azar ilave edin Koyu kıvamlı bir hamur elde edince hamuru top haline getirin ve üzerine nemli biz bez örterek oda sıcaklığında bekletin Yaklaşık 20 dakika dinlendirdiğiniz hamurunuzu eşit büyüklükte bezelere ayırın, unlayın ve tekrar dinlenmeye bırakın Hamurunuz dinlenirken iç malzemesini hazırlamaya başlayın
Kıyma haricinde tüm iç malzemesini ince ince kıyın ve kıymaya ekleyin Tüm malzeme tamamen karışıncaya kadar yoğurun ve biraz dinlendirin(harcı biraz sulu bırakın)
Daha önce dinlenmeye bıraktığınız bezeleri unlanmış tezgâha alın ve merdane yardımıyla açın Açtığınız her bezenin içine kıymalı harçtan koyun ve elinizle yayın Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yaptığınız lahmacunları dizin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında kıtır kıtır olana kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla