Konu
:
Mini Lahmacun
Yalnız Mesajı Göster
Mini Lahmacun
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mini Lahmacun
Hamuru İçin
500 gr buğday unu
1 paket instant maya
1-1,5 su bardağı su
Kıymalı harç için:
350 dana kıyma
2 diş sarımsak
2 adet orta boy domates
1 adet büyük boy soğan
2 adet yeşilbiber
çeyrek demet maydanoz
Karabiber
Tuz
İsteğe göre kırmızıbiber
Mini Lahmacun
Yapılışı:
Unu yoğurma kabına alın, mayasını ve tuzunu ekleyin
Unu karıştırırken suyunu aza azar ilave edin
Koyu kıvamlı bir hamur elde edince hamuru top haline getirin ve üzerine nemli biz bez örterek oda sıcaklığında bekletin
Yaklaşık 20 dakika dinlendirdiğiniz hamurunuzu eşit büyüklükte bezelere ayırın, unlayın ve tekrar dinlenmeye bırakın
Hamurunuz dinlenirken iç malzemesini hazırlamaya başlayın
Kıyma haricinde tüm iç malzemesini ince ince kıyın ve kıymaya ekleyin
Tüm malzeme tamamen karışıncaya kadar yoğurun ve biraz dinlendirin(harcı biraz sulu bırakın)
Daha önce dinlenmeye bıraktığınız bezeleri unlanmış tezgâha alın ve merdane yardımıyla açın
Açtığınız her bezenin içine kıymalı harçtan koyun ve elinizle yayın
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yaptığınız lahmacunları dizin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında kıtır kıtır olana kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul