Konu
:
Kuzu Yahni
Yalnız Mesajı Göster
Kuzu Yahni
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuzu Yahni
Malzemeler:
500 gr kuşbaşı doğranmış kuzu eti
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı sıcak su (arttırılabilir)
7-8 diş sarımsak
4 adet yeşil biber
2 adet orta boy soğan isteğe göre 10 adet arpacık soğan
2 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
İsteğe göre kekik
Yapılışı:
[*]Orta boy bir tencereye zeytinyağını ve kuşbaşı etleri koyun
[*]Etler suyunu çekene kadar orta ateşte kavurun
[*] Soğan, sarımsak, salça, doğradığınız biberleri ve suyu ekleyerek etler yumuşayana kadar (40 dakika) orta ateşte pişirin
Arada suyu eksilirse sıcak su ekleyebilirsiniz
[*]Etleri ocaktan almadan 5 dakika önce tuz ve baharatlarını ekleyin
Pişen etinizi kızarmış patates ve pirinç pilavı ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul