Konu
:
Orman Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
Orman Kebabı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Orman Kebabı
500 gram kuşbaşı kuzu eti
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
2 adet çarlisyon yada tatlı kırmızı biber
2 adet ortaboy patates
2 adet ortaboy havuç
2 adet ortaboy kuru soğan
1
5 bardak sıcak su
İsteğe göre 2 adet kabak
2 yemek kaşığı un
tuz
karabiber
kekik
Yapılışı:
1- Soğanlarınızı yemeklik doğrayın yağ ile birlikte tencereye koyun ve 1-2 dakika kadar kavurun
2- Yıkayıp süzdüğünüz etleri tencereye katın ve yüksek ateşte etler suyunu salıp çekene kadar kavurun
Biberleri ekleyerek 2 dk
daha kavurun
3- Küp küp doğradığınız havuçları 2 yemek kaşığı un ile tencereye ekleyin ve iyice karıştırın
1,5 su bardağı suyu ekleyerek kısık ateşte etler yumuşamaya başlayana kadar (20-25 dakika pişirin)
Daha sonra tuz ve istediğiniz baharatları ekleyin
(tuzu bu aşamada eklememizin sebebi etlerin sertleşmesini önlemek)
4- Küp küp doğradığınız patatesleri ekleyin ve yumuşayana kadar pişirmeye devam edin
Kabakları küp küp doğrayarak kızartın
5- Yumuşayan patateslere bezelyeleri ekleyin ve kısık ateşte 5 dakika dah apişirdikten sonra servis tabağına alın, üzerine kızarmış kabakları ve kekik ekleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul