Yalnız Mesajı Göster

Orman Kebabı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Orman Kebabı



500 gram kuşbaşı kuzu eti
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
2 adet çarlisyon yada tatlı kırmızı biber
2 adet ortaboy patates
2 adet ortaboy havuç
2 adet ortaboy kuru soğan
15 bardak sıcak su
İsteğe göre 2 adet kabak
2 yemek kaşığı un
tuz
karabiber
kekik
Yapılışı:
1- Soğanlarınızı yemeklik doğrayın yağ ile birlikte tencereye koyun ve 1-2 dakika kadar kavurun
2- Yıkayıp süzdüğünüz etleri tencereye katın ve yüksek ateşte etler suyunu salıp çekene kadar kavurun Biberleri ekleyerek 2 dk daha kavurun
3- Küp küp doğradığınız havuçları 2 yemek kaşığı un ile tencereye ekleyin ve iyice karıştırın 1,5 su bardağı suyu ekleyerek kısık ateşte etler yumuşamaya başlayana kadar (20-25 dakika pişirin) Daha sonra tuz ve istediğiniz baharatları ekleyin (tuzu bu aşamada eklememizin sebebi etlerin sertleşmesini önlemek)
4- Küp küp doğradığınız patatesleri ekleyin ve yumuşayana kadar pişirmeye devam edin Kabakları küp küp doğrayarak kızartın
5- Yumuşayan patateslere bezelyeleri ekleyin ve kısık ateşte 5 dakika dah apişirdikten sonra servis tabağına alın, üzerine kızarmış kabakları ve kekik ekleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla