Yalnız Mesajı Göster

Fırında Galeta Unlu Sarımsaklı Tavuk

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Galeta Unlu Sarımsaklı Tavuk



Malzemeler:
4-6 adet tavuk göğsü veya kanat
1 su bardağı galeta unu
100 gr tereyağı
4 diş sarmısak (iyice dövülmüş)
8-10 dal maydanoz (kıyılmış)
1 çay kaşığı
tuz
1 çay kaşığı karabiber

Yapılışı:

1- Derin bir tabağın içinde galeta unu, tuz, karabiber ve maydanozları karıştırın
2- Teflon tavada yağı eritip, dövülmüş sarmısakları ekleyip 1-2 dakika kavurup, ocağı kapatın
3- Yağ ılınınca galeta unlu karışımın üzerine döküp, iyice karıştırın
4- Tavukları bu karışıma iyice bulayıp, içine hafifçe sıvıyağla yağladığımız tepsiye dizinFırını 175 dereceye ayarlayıp, 30 dakika kadar pişirin
Servis yaparken garnitür olarak patates püresi ve pilav kullanabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla