Konu
:
Fırında Galeta Unlu Sarımsaklı Tavuk
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Galeta Unlu Sarımsaklı Tavuk
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Galeta Unlu Sarımsaklı Tavuk
Malzemeler:
4-6 adet tavuk göğsü veya kanat
1 su bardağı galeta unu
100 gr tereyağı
4 diş sarmısak (iyice dövülmüş)
8-10 dal maydanoz (kıyılmış)
1 çay kaşığı
tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
1-
Derin bir tabağın içinde galeta unu, tuz, karabiber ve maydanozları karıştırın
2-
Teflon tavada yağı eritip, dövülmüş sarmısakları ekleyip 1-2 dakika kavurup, ocağı kapatın
3-
Yağ ılınınca galeta unlu karışımın üzerine döküp, iyice karıştırın
4-
Tavukları bu karışıma iyice bulayıp, içine hafifçe sıvıyağla yağladığımız tepsiye dizin
Fırını 175 dereceye ayarlayıp, 30 dakika kadar pişirin
Servis yaparken garnitür olarak patates püresi ve pilav kullanabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul