Yalnız Mesajı Göster

Sebzeli Tavuk

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebzeli Tavuk



2 adet tavuk göğsü
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet orta boy havuç
1 adet orta boy patates
1 su bardağı su
1 adet yeşil biber
5 adet mantar
Sıvıyağ
Tuz, karabiber
isterseniz 1 tatlı kaşığı salça


Yapılışı:
Tavuk göğüslerini kuşbaşı doğrayın Soğan, patates ve havuçları soyarak yemeklik doğrayınMantar ve biberi ince ince kıyarak tüm malzemeyi hazırlayın
ssıvıyağda kavurun 1′er dakika arayla yeşil biber, havuç, patates ve mantar ekleyerek sebzeleri kavurmaya devam edin
En son kuşbaşı tavukları ekleyin ve göğüs etinin rengi beyaz olana kadar kavurmaya devam edinEtlerin rengi istediğiniz kıvama gelince suyunu ve tuzunu ekleyerek kapağını kapatın ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin
Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla