Yalnız Mesajı Göster

Köfteli enginar Kebabı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Köfteli enginar Kebabı



4 kişilik
Köfte için malzemeler:

  • 200 grkıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2-3 dilim kadar bayat ekmek içi (benim gibi bayat ekmekleri önceden robotta un ufak edip, buzdolabı poşetlerinde, buzlukta saklıyorsanız , şanslısınız)
  • 3-4 dal maydanoz
  • Tuz, karabiber, kimyon
Diğer Malzemeler:
  • 8 adet enginar
  • 4 domates
  • 3 adet sivri biber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 su bardağı sıcak su
Yapılışı:
[*]İlkönce 3 adet domatesi rendeleyin, sivri biberleri ince ince doğrayınSıvıyağda rendelediğiniz domatesleri ve biberleri pişene kadar soteleyinPiştikten sonra salçayı da ekleyerek biraz kaynatınHafif koyu kıvamlı bir sos elde edinOcaktan alın Bu aşamada biraz tuz ekleyebilirsiniz[*]Diğer taraftan enginarları yıkadıktan sonra geniş bir fırın tepsisine dizin Kalan 1 adet domatesi enlemesine 1cm kalımlığında doğrayarak, 4 adet enginarların üzerine paylaştırınOnlar beklesin şimdilik[*]Kıymayı çukur bir kaba alınSoğanı rendeleyin, kıymaya ekleyinUfalanmış bayat ekmek içini, ince doğranmış maydanozu, tuzu, karabiberi ve kimyonu ekleyip,yoğurun[*]Elde ettiğiniz kıymayı, yarım limon büyüklüğünde 4 adet parçaya ayırıp,hafif yuvarladıktan sonra biraz yassılaştırarak, 4 adet enginarın üzerine dizin Diğer enginarlar sonradan kapak olmak üzere fırın tepsisinde sade olarak pişecekler[*]Hazırladığınız salçalı domatesli sosun yarısını ayırınKalan yarısını, köfteli enginarların üzerlerine gezdirin[*]1 su bardağı sıcak suyu fırın tepsisine ekleyerek, fırın tepsisinin üzerini, alüminyum folyo ya da fırın tepsisinin kendi kapağı varsa onla kapayınBen, kapaklı borcamda yaptım[*]180 derecede 30 dkpişirin[*]Fırından çıkardığınız fırın kabının kapağını ya da alüminyum folyoyu çıkarın, köftesiz pişen enginarları, köfteli enginarların üzerine kapak gibi kapayıp, önceden ayırdığınız domatesli sosun tamamını, enginarların üzerine paylaştırarak, bu sefer, fırın tepsisinin üzerini kapamadan 5 dk daha fırınlayın

Alıntı Yaparak Cevapla