Konu: Tavuklu Krep
Yalnız Mesajı Göster

Tavuklu Krep

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Krep



Malzemeler:
2 adet kemisiz but (her bohça için 1adet)
8-10 adet mantar
yarım kutu çiğ krema
2 yemek kaşığı tereyağı
karabiber
tuz
krep için:
yarım litre süt
1 adet yumurta
7-8 yemek kaşığı un
1-2 yemek kaşığı sıvıyağ
süslemek için:

krep sayısı kadar dilimlenmiş kaşar peyniri
tatlı kırmızı biber
yeşil biber
havuç
Yapılışı:
Butları ve mantarları kuşbaşı doğrayın, tereyağını teflon tavaya koyun ve kızdırın içine tavukları atın beyazlayana kadar kavurun
Mantarları ekleyin, tavuklar iyice pişene kadar soteleyin ve içine kremayı ekleyin 3-4 dakika kadar pişirerek ateşten alın
Krep malzemelerini derin bir kap içinde iyice çırpın ve 2 yemek kaşığı sıvıyağ kızdırdığınız tavada önlü arkalı pişirin(tavaya aktarmak için ölçü olarak kepçe kullanabilirsiniz)
Her bir krepin ortasına tavuklu harçtan koyularak rulo şeklinde sarın, borcama yeleştirilerek üzerine 1′er dilim kaşar peyniri koyarak 180 derece fırında peynirler eriyene kadar fırınlayın
Biberleri ve havuçları ince ince dilimleyin ve kreplwrin üzerine serperek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla