Konu
:
Fajita (Fajitas)
Yalnız Mesajı Göster
Fajita (Fajitas)
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fajita (Fajitas)
Malzemeler:
500 gr
dana biftek
2 adet renkli dolmalık biber (sarı, yeşil)
1 iki adet etli kırmızıbiber
2 adet orta boy soğan
maydanoz
taze soğan
sıvıyağ
3 diş sarımsak (ya da sarımsak tozu)
kırmızı pul biber
kekik
tortilla ya da lavaş ekmeği
Yapılışı:
Kasapta incelttirdiğimiz biftekleri julyen (1′ er parmak kalınlığında şeritler halinde) doğrayın
Sarımsakları soyun ve ince ince kıyın (rendeleyebilirisiniz de)
Doğradığınız etleri geniş bir kaba alın, kıydığınız sarımsağı, tüm baharatları ve 1 çay bardağı sıvı yağı ekleyerek 10–15 dakika dinlendirin
Biberlerin çekirdeklerini çıkartın ve kuru soğanlarla birlikte doğrayın
Geniş bir tavaya (wok tava iyi olur) yarım çay bardağı sıvı yağ koyun, biberleri ve soğanları soteleyin
Sebzeler tam pişmeden hafif diriyken içine etleri atılın ve iyice pişene kadar tahta kaşık yardımı ile kavurun
Taze soğan ve maydanoz ince ince kıyın, fajitas servis tabaklarına tabalara bölüştürüldükten sonra üzerine serpin
Tortillaları ısıtın, yanında isteğe göre salsa sosu ve süzme yoğurtla çok sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul