06-26-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Soslu Şinitzel
Malzemeler:
1 kg tavuk şinitzel ( siz kişi sayısına göre daha az yada fazla yapabilirsiniz )
1 paket çıtır pane harcı
1 paket galete unu (250 gr)
1 adet yumurta
yarım çay bardağı soda
2-3 yemek kaşığı süt
1 kase un
Sosu için:
8 – 10 adet sivri biber
5 adet çarliston biber
5 adet domates
4 diş sarımsak
kekik,pul biber,karabiber,tuz
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı kadar su (daha azda olabilir gerektiği kadar)
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Üzeri için:
Yeteri kadar rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı:
Öncelikle tavukları yıkayıp süzgece alın suyu süzülsün
Genişçe bir kaba yumurtayı kırın,süt,soda ve bir fiske tuz ilave edip çırpın
Pane harcı ve galete ununuda geniş bir kaba alıp ,biraz tuz ilave edip harmanlayın
Unuda geniş bir tabağa koyun
Pane için,tavukların her birini önce una,sonra yumurtaya batırın,sonrada galete unlu karışımla her tarafını elinizle bastıra bastıra güzelce bulayın
Kızgın sıvıyağda, orta ateşte iki tarafınıda güzelce kızartıp fırına vereceğiniz kaba alın Ben büyük boy borcam kullandım
Sosun hazırlanışı:
Sıvı yağı tencereye koyup kızdırın Doğradığınız biberleri ekleyin
Biberler ölüp biraz kızarınca,kabukları soyulup küp küp doğranmış domatesleri ve minik minik doğranmış sarımsakları ilave edin Tuzunu ilave edip 10 dk orta ateşte pişirin
Salçayı ve baharatlarını ilave edin, 1 çay bardağına yakın sıcak suyuda ekleyin kapağını kapatıp ,10-15 dakika suyunu çekene kadar pişirin ( Yanlız suyunu tamamen çekip çok koyulaşmasın )
Sosu tavukların üzerine pay edin,üzerlerine kaşar peynirini koyup peynir eriyip biraz kızarana kadar,200 derecede fırınlayın
|
|
|