Konu
:
Kıymalı Pazı Sarma
Yalnız Mesajı Göster
Kıymalı Pazı Sarma
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kıymalı Pazı Sarma
Malzemeler:
1 demet pazı
125 gr
az yağlı kıyma
2 adet orta boy soğan
1 çay bardağı pirinç
2 yemek kaşığı domates salçası
2 diş sarımsak
4yemek kaşığı saf zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
Pazılar sert saplarından ayıklanır (ama atılmaz) ve yaprakları koyu yeşil rengini alıncaya kadar sıcak suda bekletilir
Veya az kaynatılır
Kıyma bir kaba alınır içine soğan yemeklik doğranır
Salça yıkanmış pirinç, elde küçük doğranmış sarımsaklar, 3 yemek kaşığı yağ ve tuz, karabiber eklenir
aynı yaprak sarması gibi fakat biraz kalınca sarılır
Tencerenin dibine ayıklanmış pazı sapları yerleştirilir
Sarılan pazılarımız üzerine dizilir
Sarma işlemi bittikten sonra kalan 1 yemek kaşığı yağımız üzerine gezdirilir
Ve yeterince su ilave edilerek pişirilir
Özellikle yoğurt ile servis edilir
Afiyet olsun…
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul