Yalnız Mesajı Göster

Fırında Milföylü Tavuk But

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Milföylü Tavuk But



Malzemeler:

Kişi sayısına göre 1 tavuk but
But başına 1 milföy hamuru
Tuz, karabiber
1 yumurta sarısı
çörek otu
Yapılışı:
Butları bol suda yumuşayana kadar haşlayın ve tuzayın Dondurucudan çıkarttığınız milföy hamurlarını çözülmesi ve sararken kırılmaması için kısa bir süre bekletinYumuşayan milföyleri 2 eşit parçaya bölün
Milföyleri butların kemik kısmına iki parçada görünecek şekilde iki şerit olarak sarın Milföy sarılı tavukları ek yerleri tepsiye gelecek şekilde dizin ve üzerilerine yumurta sarısı sürün, isteğe göre çörekotu serpin
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında tavuklar ve milföyler kızarana kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla