Yalnız Mesajı Göster

Kaşarlı Karnıyarık

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaşarlı Karnıyarık



Malzemeler :
5 adet patlıcan
3 çorba kaşığı tuz (patlıcanları suda bekletmek için)
1 su bardağı sıvıyağ
2 orta boy soğan (doğranmış)
3 diş sarımsak
250 gr kıyma
2 ortaboy domates
Maydanoz,
1/2 çay kaşığı tuz, karabiber,
1 su bardağı su veya et suyu
Sunum için :

Dereotu
200 gr kaşar peyniri
Hazırlanışı :
Patlıcanların saplarını kısaltın ve kabuklarını alacalı soyun Alta geçmiyecek şekilde boydan boya çizin 20-25 dakika tuzlu suda bekleterek, acısını alın Sonra yıkayıp, kurulayın
Bir tavaya 1 bardak sıvıyağı koyun ve patlıcanların her iki yanıda iyice yumuşayıncaya kadar kızartın Kızarmış patlıcanları tavadan alıp, peçete üzerine koyarak fazla yağını alın
Yemeklik doğradığınız soğanları ve sarımsakları kızgın yağa ilave edip, yumuşayıncaya kadar sürekli karıştırın Kıymayı ilave edip, birkaç dakika kıyma suyunu bırakıp tekrar çekene kadar, karıştırarak pişirin Küp küp doğradığınız domatesi ilave edin ve birkaç dakika domates suyunu çekene kadar pişirin Tencereyi ocaktan alın, kıyılmış maydanoz, tuz ve biberi ilave edip, karıştırın
Kızartılmış patlıcanları bir tepsiye dizin ve patlıcanların ortasındaki yarıkları maşa yada çatal yardımı ile genişleterek hazırladığınız harcı doldurun Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 25 dk pişirin Son olarak dilimlediğiniz kaşarları, karnıyarığın üzerine ilave ederek 5 dk daha pişirin (Böylece kaşar peynirleri güzelce eriyecek)
Fırından çıkarttığınız karınıyarıkları servis tabağına alın ve üzerine dereotu serperek sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla