Konu
:
Pastırmalı Kuru Fasulye
Yalnız Mesajı Göster
Pastırmalı Kuru Fasulye
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pastırmalı Kuru Fasulye
Malzemeler:
Yarım kilo kuru fasulye
100-150 gr
pastırma
2 adet orta boy kuru soğan
3 adet sivri biber
1 adet orta boy domates
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz, pulbiber
Yapılışı:
Fasulyeler akşamdan ayıklanır ve ıslatılır
Bir taşım kaynatılır ve suyu değiştirilmeden 1 gece bekletilir
Yemek yapılacağı zaman suyu süzülür ve tekrar yıkanıp üzerini 3 parmak geçecek kadar su eklenerek ateşe konulur, kaynadıktan sonra altı kısılır kısık ateşte fasulyeler yumuşayana kadar pişirilir
Kuru soğanlar küp küp doğranır ve ayrı bir tencereye alınır, 2 yemek kaşığı sıvıyağ eklenerek pembeleşene kadar kavrulur
Soğanlar pembeleşince biber salçası, domates salçası, tuz ve kırmızı biber ilave edilerek biraz daha kavrulur ve yumuşamış olan fasulyeye ilave edilir
15-20 dakika daha fasulyeleri pişirdikten sonra pastırmalar ister dilimlenerek ister bütün olarak tereyağı ile birlikte fasulyeye katılır, üzerine dilimlenmiş biber ve domatesler dizilir ,¼br> Kapağı kapalı olarak 5-10 dakika daha kısık ateşte pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul