06-26-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yufkadan Kolay Mantı
Malzemeler:
4 adet yufka,
350gr Kıyma,
2 adet soğanın rendesi,
tuz, karabiber,
kırmızı toz biber ,
yarım su bardağı sıvı yağ
Sosu için:
1 litre et suyu,
1 çay bardağı sıvıyağ,
1 tatlı kaşığı salça,
1 çay kaşığı kırmızı toz biber,
500 gr yoğurt,
3-4 diş sarımsak, tuz
Yapılışı:
İç malzemesini hazırlamak için:
Kıyma, soğan rendesi, tuz ve biberi, bir kabın içinde karıştırın
Yufkaların hepsini üst üste yayın ve ortadan ikiye kesin Yarım daire şeklindeki yufkaların üstünü biraz yağlayın, geniş tarafına iç harçtan boydan boya koyun ve ortaya doğru kol böreği gibi sarın ve tepsiye yada ortaboy bir tavaya döşeyin İster fırında ister orta ateşte üstü ve altı kızarana kadar pişirin
Sıcak etsuyunu fırından yeni çıkmış tepsinin üzerine gezdirin 10 dakika demlendirin
Sarımsaklı yoğurdu ayrı kabın içinde hazırlayın Bir cezvede yada tavada salçalı biberli sosu hazırlayın
Tepside sosu çekmiş mantıları tabağa aldıktan sonra sarımsaklı yoğurt ve salçalı sosla sıcak olarak servis yapın
|
|
|