Yalnız Mesajı Göster

Soslu Tavuk Kanadı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soslu Tavuk Kanadı



Malzemeler:

10-15 adet kanat
2-3 yemek kaşığı salça
karabiber
kırmızı biber
kekik (sevdiğiniz tüm baharatlar)
sıvı yağ
Yapılışı:
Salçayı bir kaba alın içine istediğiniz baharatları koyun Sıvıyağ ekleyerek salçayı inceltin Kanatları bu sosa bulayın Salçanın fazlasını alın
Tavaya sıvıyağı koyun ve yağı önceden kızdırın, kanatları orta ateşte çevirerek kızartın
Bu sayede çıtır pane harcı bile kullanmadan çıtır çıtır ve nar gibi olacaklar
Tavuğu yüksek ateşte pişirmeyin içi çiğ kalır, dışı yanarAteş harlıyken birden ısı ayarını düşürmeyin ozaman tavuklar çok yağ çeker
Yanınakla cips yada patates kızartmasıyla servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla