Konu
:
Köfteli İslim Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
Köfteli İslim Kebabı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Köfteli İslim Kebabı
500 gr
kıyma
Yarım ekmek içi (ufalanmış)
3 orta boy soğan
tuz, karabiber
1 yumurta
2-3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı salça
2 su dardağı su
Domates
Yeşil biber
1 kg patlıcan (ince ve uzun tercih edin)
Yapılışı:
Tüm malzemeleri köfte yapar gibi yoğurun, ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizde top yapın, fırın tepsisini çok az yağlayın ve köfteleri dizerek, fırında pişirin
Patlıcanları önce alacalı soyup daha sonrada boyuna dilimleyin çok ince olmasın yoksa köfteleri sararken problem olabilir
Patlıcanları orta ateşte hafif pembeleşinceye kadar kızartın
Kızaran patlıcanların yağını kağıt havlu ile alın
Bir kaseye kızarmış patlıcanları çaprazlamasına yerleştirin ve içine 1 adet köfte koyarak patlıcanları köftenin üzerine kapatıp bir tepsiye ters çevirin ve üzerine bir kürdan batırıp domates ve yeşil biber ile süsleyin
Tüm malzemeler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın ve kebapların üstünü aşmayacak şekilde salçalı su yapıp tepsiye ekleyin
Önceden 180 derece ısıttığınız fırında 20 dakika pişirin
İsteğe göre krema sıkma torbasına dodurduğunuz patates püresi ile süsleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul